Відкриваючи Україну світові (до 80-річчя академіка НАН України Л.Г. Руденка) - Маруняк, Є.О.; Лісовський, С.А. (Вісник НАН України, 2021)
24 серпня виповнюється 80 років видатному українському географу, лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки (1993), заслуженому діячеві науки і техніки України (2003), лауреату премії ім. В.І. Вернадського НАН України (2003), фундатору і багаторічному директору (1991–2019) Інституту географії НАН України, доктору географічних наук (1984), професору (2001), академіку НАН України (2009) Леоніду Григоровичу Руденку.