Основні стратегічні напрями поетапного розвитку цифрових технологій у банківських установах - Кайдан, Л.І.; Духота, Є.В. (Індуктивне моделювання складних систем, 2019)
Викладено основні тенденції цифровізації діяльності банківських установ, що впливають на формування конкурентних переваг банку на ринку фінансових послуг. Досліджено основні стратегічні напрями цифрової трансформації класичних банків до цифрових, що забезпечують поширення цифровізаії на сукупність взаємопов’язаних підрозділів банку.