Спогади про міжнародну наукову діяльність видатного вченого-океанолога академіка НАН України В. М. Єремеєва - Щипцов, О.А. (Вісник НАН України, 2021)
Статтю присвячено пам’яті видатного українського вченого в галузі океанології, гідрохімії та екології Чорноморського басейну і Світового океану, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки (2000), заслуженого діяча науки і техніки України (2003), лауреата премії ім. В.І. Вернадського НАН України (1990), доктора фізико-математичних наук (1988), професора (1991), академіка НАН України (1997) Валерія Миколайовича Єремеєва.