Бої та сутички між українськими повстанцями та радянськими "молдавськими" партизанськими з'єднаннями у Південній Волині (кінець 1943 — поч. 1944 р.) - Ковальчук, В. (Український визвольний рух, 2015)
У cтатті йдеться про специфіку протистояння між українськими повстанцями та радянськими молдавськими партизанськими з’єднаннями на порубіжжі Рівненської та Тернопільської областей наприкінці 1943 — на початку 1944 років. Більшість документів із Архіву суспільно-політичних організацій Республіки Молдова, які складають основу джерельної бази дослідження, проаналізовано вперше.