Бердичівська операція корпусу Січових стрільців навесні 1919 р. - Ковальчук, М. (Український визвольний рух, 2016)
На підставі спогадів і документів висвітлено перебіг військової операції корпусу Січових стрільців під час контрнаступу армії УНР проти більшовиків наприкінці березня — на початку квітня 1919 р. Докладно реконструйовано бойові події, проаналізовано наявні в історіографії помилки й неточності, внесено корективи до вже усталених історичних знань.