«Секретаря райпарткому післали в царство Прозерпіни і Плутона...» (стилістичні прийоми в документах УПА) - Ковальчук, В. (Український визвольний рух, 2017)
У статті на конкретних прикладах доведено, що мова документів УПА й націоналістичного підпілля є багатою на образність, зокрема метафори та гіперболи. Автори документів застосовували засоби вираження експресії з метою емоційного забарвлення текстів, що перетворювало їх на пропагандистські й впливало на адресну аудиторію не гірше за усну пропаганду.