Організація провінційного управління Османської імперії XVI ст. за даними канун-наме - Ковальчук, М. (Український історичний збірник, 2017)
У статті на основі даних султанських канун-наме розглядається організація провінційного управління Османської імперії у XVI ст. Зазначається, що систему влади на місцях формували представники військово-адміністративної, судової та фінансової ліній османського управління, головним завданням яких було налагодження і зміцнення зв'язків між провінцією та центром.