Андрій Гудович — довірена особа князя Олександра Меншикова (Біографічний нарис) - Філіпова, Г. (Український історичний збірник, 2018)
Дану статтю присвячено життєвому шляху і діяльності Андрія Павловича Гудовича — представника козацької старшини Стародубського полку, а згодом — управителя та довіреної особи князя О. Меншикова, його союзника у справі так званого Почепського межування. Андрій Гудович відіграв значну роль у процесі політико-економічного наступу російської аристократії на землі Стародубського полку в період після Полтавської битви. Біографію Гудовича було висвітлено у працях історика О. Лазаревського, втім, автор статті доповнює її за допомогою залучення маловідомих документів із зібрання ІР НБУВ (ф. І. О. Лазаревського) та ЦДІАК України (ф. 51 Генеральної військової канцелярії).