Канцерогенні речовини в повітрі робочої зони як фактор ризику для працюючих на підприємствах підпорядкованих ДЗ «СЕС на Південно-Західній залізниці» - Щупак, А.П.; Яворська, О.В.; Слушна, В.С. (Журнал Хроматографічного товариства, 2008)
Праця робітників багатьох професій, пов'язаних із забезпеченням руху потягів, здійснюється під впливом комплексу шкідливих факторів виробничого середовища, в тому числі канцерогенних речовин у повітрі робочої зони. Запобігання шкідливого впливу канцерогенних речовин на виробництві, яке має велике значення для профілактики професійного раку, неможливе без регулярного лабораторного моніторингу. Централізованою санітарно-гігієнічною лабораторією ДЗ "СЕС на Південно-Західній залізниці" протягом 2005–2007 років здійснювався контроль за 15 канцерогенними речовинами у повітрі робочої зони підпорядкованих підприємств. Вимірювання канцерогенних речовин складали 12–37% від загальної кількості проб. Для цих речовин частка проб із перевищенням санітарно-гігієнічних нормативів була достовірно вища, ніж для загальної сукупності проведених вимірювань. Вміст пилу деревини, епіхлоргідрину та свинцю в більшості проб перевищував гігієнічні нормативи.