Останній голова Чернігівської губернської земської управи О.О.Свєчин - Рахно, О. (Сiверянський лiтопис, 2009)
Стаття присвячена аналізу життєвого шляху та громадсько-політичної діяльності голови Чернігівської губернської земської управи у 1901-1906 та 1917 - 1918 рр. О.Свєчина. Визначено основі віхи життєвого шляху, схарактеризовано його роботу у губернському земстві та громадсько-політичну діяльність на початку ХХ ст.