Лінгвістична прагматика: спроба обґрунтування проблемного поля і дослідницької одиниці - Бацевич, Ф.С. (Мовознавство, 2009)
4 травня 2009 року виповнюється шістдесят років відомому українському лінгвістові, доктору філологічних наук, професорові, завідувачу кафедри загального мовознавства Львівського національного університету ім. Івана Франка Флорієві Сергійовичу Бацевичу. Його наукові інтереси noв'язані із загальним мовознавством, філософією мови, комунікативною лінгвістикою, семантикою і прагматикою спілкування. Колектив журналу щиро вітає ювіляра, бажає йому міцного здоров’я, здійснення всіх творчих ідей і пропонує нову наукову розвідку вченого. У статті розглядаються проблеми організації лінгвістичної прагматики як нового напряму досліджень живої природної мови, а також специфіки її термінологічного апарату. Вважається доцільним поділ лінгвістичної прагматики на мікро-, макро- і мегапрагматику, а також прагматику комунікативних невдач зі своїми класами термінів.