Слов’янські nomina loci, умотивовані термічною семантикою - Черниш, Т.О. (Мовознавство, 2010)
Статтю присвячено історико-етимологічному аналізові групи слов’янських лексем з коренем псл. *gог- / zаг-, уживаних на позначення як фізіогенних, так і культурних об’єктів. Автор реконструює праслов’янські відповідники деяких із них, встановлює їхні дериваційні моделі, семантичні різновиди та ізоглоси їхньої рефлексації, простежує паралелі в інших гніздах з етимонами термічної семантики.