Зауваження та пропозиції до проєкту Закону України «Про підтримку та розвиток інноваційної діяльності» - Підоричева, І.Ю.; Ляшенко, В.І.; Антонюк, В.П.; Шевцова, Г.З.; Швець, Н.В.; Землянкін, А.І. (Вісник економічної науки України, 2021)
Пропозиції фахівців Інституту економіки промисловості НАН України підготовлено в рамках громадського обговорення проєкту Закону України «Про підтримку та розвиток інноваційної діяльності», запропонованого Міністерством освіти і науки України 13 жовтня 2021 р. на офіційному сайті (посилання: https://mon.gov.ua/ua/news/gromadske-obgovorennya-za konoproyekt-shodo-pidtrimki-ta-rozvitku-innovacijnoyi-diyalnosti?fbclid=IwAR1TZx8pjHrpYmKglHDqRSPgSiLNumPKwx0NWXRstPleZxW4ERTU9sUmqXk). Обґрунтовано пропозиції щодо доопрацювання та удосконалення проєкту Закону України «Про підтримку та розвиток інноваційної діяльності» у частині доповнення й редагування окремих його статей, усунення протиріч з іншими нормативно-правовими актами України. Пропозиції стосуються уточнення визначення термінів (стаття 1), повноважень органів законодавчої та виконавчої влади у сфері інноваційної діяльності (статті 3-13), елементів інноваційної інфраструктури (статті 14, 17-18), поняття, принципів, мети і завдань здійснення державної політики у сфері інноваційної діяльності (статті 24, 25), засад, принципів і методів державної підтримки інноваційної діяльності (статті 28, 29). Вказані пропозиції спрямовано на удосконалення інституціонального забезпечення розвитку інноваційної діяльності та формування дієвої національної інноваційної екосистеми України. Окремі зауваження та пропозиції було враховано Директоратом науки та інновацій МОН України при доопрацюванні вищезазначеного законопроєкту та оприлюднено на офіційному сайті за посиланням https://mon.gov.ua/storage/app/media/gromadske-obgovorennya/2021/11/11/Zvit.HO.proyekt.ZU-Pro.pidtr.rozv.innovats.diyal.11.11.pdf.