Рецептивні ресурси кіносценарію О.Довженка „Земля” - Нікоряк, Н. (Питання літературознавства, 2009)
Розглядається питання специфіки кінорецепції в аспекті сценарної практики Олександра Довженка. Осібно аналізуються рецептивні ресурси кіносценарію „Земля”: значимість налаштованості автора на різну рецептивну аудиторію (читач – глядач), вплив останньої на завершення тексту.