Шлях, пройдений у науці (погляд збоку) (до 70-річчя академіка НАН України Ю.І. Ізотова) - Гусєва, Н.Г. (Вісник НАН України, 2022)
26 лютого 2022 р. виповнюється 70 років відомому у світі астрофізику, фахівцю в галузі досліджень фізичних та еволюційних властивостей карликових галактик та зореутворення, лауреату премії ім. Є.П. Федорова НАН України (2009), головному науковому співробітнику відділу астрофізики і елементарних частинок Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України, доктору фізико-математичних наук (1992), академіку НАН України (2009) Юрію Івановичу Ізотову.