Учитель, який завжди поруч (до 80-річчя члена-кореспондента НАН України М.І. Портенка) - Арясова, О.В.; Копитко, Б.І.; Осипчук, М.М. (Вісник НАН України, 2022)
23 лютого 2022 р. виповнюється 80 років видатному українському математику в галузі теорії випадкових процесів та її застосувань, лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки (2003), лауреату премії ім. М.В. Остроградського НАН України (2002), провідному науковому співробітнику відділу теорії випадкових процесів Інституту математики НАН України, доктору фізико-математичних наук (1978), професору (1991), члену-кореспонденту НАН України (1995) Миколі Івановичу Портенку.