Ядерна енергетика України в контексті сталого розвитку - Носовський, А.В. (Вісник НАН України, 2022)
Ядерна енергетика відіграє важливу роль у забезпеченні енергетичної незалежності України, тому є очевидною необхідність впровадження програми будівництва нових ядерних енергоблоків. При формуванні стратегії розвитку ядерної енергетики України прийнятним є вибір технології легководних реакторів великої потужності АР1000, однак цей вибір потребує техніко-економічного обґрунтування та проведення відповідних заходів.