Особливості формування асортименту продукції Переяслав-Хмельницького хлібозаводу та її реалізації в 40-х – на поч. 90-х рр. ХХ ст.

Мета статті – шляхом аналітичного огляду архівних джерел, книг наказів, публікацій періодичних видань дослідити особливості формування асортименту продукції Переяслав-Хмельницького хлібозаводу – одного з провідних підприємств харчової промисловості міста, починаючи з 1943 р., коли відновилася його...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2022
Автор: Шакула, В.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Інститут української археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського НАН України 2022
Назва видання:Сiверянський літопис
Теми:
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/185106
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Цитувати:Особливості формування асортименту продукції Переяслав-Хмельницького хлібозаводу та її реалізації в 40-х – на поч. 90-х рр. ХХ ст. / В. Шакула // Сіверянський літопис. — 2022. — № 1. — С. 30-36. — Бібліогр.: 3 назв. — укр.

Репозитарії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
id irk-123456789-185106
record_format dspace
spelling irk-123456789-1851062022-09-02T01:25:54Z Особливості формування асортименту продукції Переяслав-Хмельницького хлібозаводу та її реалізації в 40-х – на поч. 90-х рр. ХХ ст. Шакула, В. Історія міст і сіл Мета статті – шляхом аналітичного огляду архівних джерел, книг наказів, публікацій періодичних видань дослідити особливості формування асортименту продукції Переяслав-Хмельницького хлібозаводу – одного з провідних підприємств харчової промисловості міста, починаючи з 1943 р., коли відновилася його діяльність після визволення міста від німецько-фашистських загарбників, і до 1991 р., коли Україна стала незалежною, а економіка держави зазнала значних реформ. Наукова новизна полягає в тому, що вперше досліджено асортимент продукції Переяслав-Хмельницького хлібозаводу та напрямки її реалізації. Запроваджена до наукового обігу інформація допомагає суттєво доповнити історію цього підприємства. Методи дослідження: використано мето- ди джерелознавчого аналізу, що сприяло пошуку та систематизації первинної інформації. Під час проведення дослідження були застосовані методи аналізу, систематизації, узагальнення. Висновок. Протягом вказаного періоду колектив Переяслав-Хмельницького хлібозаводу постійно шукав нові можливості для реалізації продукції, щоразу оновлюючи та розширюючи асортимент хлібобулочних виробів. Асортимент та якість продукції, незважаючи на періодичні виробничі проблеми, зросли. Переяслав-Хмельницький хлібозавод за час своєї діяльності зробив величезний внесок у розвиток хлібопекарства, оскільки довгий час був провідним підприємством харчової промисловості регіону. The purpose of the publication is to research the peculiarities of the formation Pereiaslav- Khmelnytskyi bakery product range, one of the leading food industry enterprises of the city, by archives, order books, periodical publications analytical review from 1943 when its activity was renewed after the city was released from the Nazi invaders to 1991 after Ukraine became an independent country and its economic system was reformed considerably. The scientific novelty consists in the first research of Pereiaslav-Khmelnytskyi bakery product range and directions of its distribution chain. The information introduced to scientific use significantly helps to complete this enterprise history. Research methods: the search and systematization of initial information were facilitated by using source study analysis methods. Analysis, systematization, and generalization methods were applied while conducting the research. Conclusion. Pereiaslav-Khmelnytskyi bakery team has always searched for new possibilities for product distribution, innovating and expanding bakery products range during a specified period. Product range and quality increased despite periodic industrial problems. Pereiaslav-Khmelnytskyi bakery contributed to the development of the baking industry as it was a food industry leading enterprise of the region for a long time. 2022 Article Особливості формування асортименту продукції Переяслав-Хмельницького хлібозаводу та її реалізації в 40-х – на поч. 90-х рр. ХХ ст. / В. Шакула // Сіверянський літопис. — 2022. — № 1. — С. 30-36. — Бібліогр.: 3 назв. — укр. 2518-7430 DOI: 10.5281/zenodo.6782673 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/185106 658.8):339.371.2:338.439(477.41-21) «1943/1990» uk Сiверянський літопис Інститут української археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського НАН України
institution Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
collection DSpace DC
language Ukrainian
topic Історія міст і сіл
Історія міст і сіл
spellingShingle Історія міст і сіл
Історія міст і сіл
Шакула, В.
Особливості формування асортименту продукції Переяслав-Хмельницького хлібозаводу та її реалізації в 40-х – на поч. 90-х рр. ХХ ст.
Сiверянський літопис
description Мета статті – шляхом аналітичного огляду архівних джерел, книг наказів, публікацій періодичних видань дослідити особливості формування асортименту продукції Переяслав-Хмельницького хлібозаводу – одного з провідних підприємств харчової промисловості міста, починаючи з 1943 р., коли відновилася його діяльність після визволення міста від німецько-фашистських загарбників, і до 1991 р., коли Україна стала незалежною, а економіка держави зазнала значних реформ. Наукова новизна полягає в тому, що вперше досліджено асортимент продукції Переяслав-Хмельницького хлібозаводу та напрямки її реалізації. Запроваджена до наукового обігу інформація допомагає суттєво доповнити історію цього підприємства. Методи дослідження: використано мето- ди джерелознавчого аналізу, що сприяло пошуку та систематизації первинної інформації. Під час проведення дослідження були застосовані методи аналізу, систематизації, узагальнення. Висновок. Протягом вказаного періоду колектив Переяслав-Хмельницького хлібозаводу постійно шукав нові можливості для реалізації продукції, щоразу оновлюючи та розширюючи асортимент хлібобулочних виробів. Асортимент та якість продукції, незважаючи на періодичні виробничі проблеми, зросли. Переяслав-Хмельницький хлібозавод за час своєї діяльності зробив величезний внесок у розвиток хлібопекарства, оскільки довгий час був провідним підприємством харчової промисловості регіону.
format Article
author Шакула, В.
author_facet Шакула, В.
author_sort Шакула, В.
title Особливості формування асортименту продукції Переяслав-Хмельницького хлібозаводу та її реалізації в 40-х – на поч. 90-х рр. ХХ ст.
title_short Особливості формування асортименту продукції Переяслав-Хмельницького хлібозаводу та її реалізації в 40-х – на поч. 90-х рр. ХХ ст.
title_full Особливості формування асортименту продукції Переяслав-Хмельницького хлібозаводу та її реалізації в 40-х – на поч. 90-х рр. ХХ ст.
title_fullStr Особливості формування асортименту продукції Переяслав-Хмельницького хлібозаводу та її реалізації в 40-х – на поч. 90-х рр. ХХ ст.
title_full_unstemmed Особливості формування асортименту продукції Переяслав-Хмельницького хлібозаводу та її реалізації в 40-х – на поч. 90-х рр. ХХ ст.
title_sort особливості формування асортименту продукції переяслав-хмельницького хлібозаводу та її реалізації в 40-х – на поч. 90-х рр. хх ст.
publisher Інститут української археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського НАН України
publishDate 2022
topic_facet Історія міст і сіл
url http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/185106
citation_txt Особливості формування асортименту продукції Переяслав-Хмельницького хлібозаводу та її реалізації в 40-х – на поч. 90-х рр. ХХ ст. / В. Шакула // Сіверянський літопис. — 2022. — № 1. — С. 30-36. — Бібліогр.: 3 назв. — укр.
series Сiверянський літопис
work_keys_str_mv AT šakulav osoblivostíformuvannâasortimentuprodukcíípereâslavhmelʹnicʹkogohlíbozavodutaíírealízacíív40hnapoč90hrrhhst
first_indexed 2023-10-18T23:00:32Z
last_indexed 2023-10-18T23:00:32Z
_version_ 1796157012331986944