Науково-технічні проблеми підвищення експлуатаційних та технічних характеристик двигунів для авіаційної техніки (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 20 квітня 2022 р.) - Торба, Ю.І. (Вісник НАН України, 2022)
У доповіді розглянуто окремі результати науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт у галузі проєктування та створення перспективних газотурбінних двигунів нового покоління, а також вдосконалення сучасних технологій, спрямованих на підвищення експлуатаційних і технічних характеристик двигунів для авіаційної техніки. Роботи виконувалися в рамках Угоди про науково-технічне співробітництво ДП «Івченко-Прогрес» з науковими установами і організаціями НАН України. Наголошено на перспективності такої науково-технічної співпраці, необхідності її подальшого розвитку й розширення зв’язків між фахівцями ДП «Івченко-Прогрес» та науковцями НАН України в галузі авіаційного двигунобудування.