Аналітичні схеми мікрохвильового розкладу гірських порід і мінералів та визначення в них мікроелементів методом масспектрометрії з індукційно зв’язаною плазмою - Самчук, А.І.; Пономаренко, О.М.; Антоненко, О.Г. (Украинский химический журнал, 2010)
Представлено аналітичні схеми розкладання гірських порід та мінералів з використанням мікрохвильової системи ЕТNОS-1, що дозволяють значно зменшити тривалість та працемісткість пробопідготовки. Наведено результати визначення мікромелементів з використанням мас-спектрометрії з індукційно зв’язаною плазмою (ІСР-МS) без попереднього концентрування.