Аналітичне сховище для великих потокових даних - Тюрін, В.О.; Дорошенко, А.Ю.; Савчук, О.В. (Проблеми програмування, 2022)
Розроблено концепцію архітектури з організації аналітичного сховища даних на основі інфраструктури Google Cloud Platform (GCP). Проведено аналіз існуючих рішень у галузі безсерверних аналітичних сховищ. Проведено порівняльний аналіз із найбільш розповсюдженими існуючими рішеннями та здійснено експериментальне випробування розробленої концепції. Наведено рекомендації з організації сховища даних з можливістю підтримки подій із змінною схемою даних. Розроблено систему потокової передачі даних. Розроблену концепцію повністю реалізовано у GCP з метою проведення функціонального тестування