Модель рекурентної нейронної мережі для генерації музики - Комарський, О.С.; Дорошенко, А.Ю. (Проблеми програмування, 2022)
У роботі розглядається можливість генерації музичних композицій, використовуючи рекурентні нейронні мережі. Запропоновано та розглянуто два методи генерації музичних творів – на рівні нот та на рівні акордів. Проведено дослідження обох методів та визначено їх переваги та недоліки. Далі для розробки обрано метод генерації на рівні нот, для якого детально описано процес пошуку та обробки даних для навчання генерації музики за допомогою рекурентної нейронної мережі. Це дозволяє автоматизувати генерацію музичних творів без втручання людини. Для побудованої моделі виконано програмну реалізацію запропонованого рішення, проведені експерименти та їх верифікація за участю фокус-групи людей щодо визначення авторства створеної музики – людина чи комп'ютер.