Гібридні органо-неорганічні композити на основі модифікованого поліакриламідом силікату натрію та уретанового олігомеру - Іщенко, С.С.; Будзінська, В.Л.; Лебедєв, Є.В. (Украинский химический журнал, 2011)
На основі модифікованого поліакриламідом силікату натрію та уретанового олігомеру отримано гібридні органо-неорганічні полімерні композити зі значно вищими фізико-механічними показниками та водостійкістю в порівнянні з немодифікованим силікатом натрію. Показано, що це пов’язано з протіканням цілого ряду паралельно-конкуруючих хімічних реакцій при утворенні композитів та особливостями формування структури цих композитів.