Богдан Йосипович Пташник — вчений, патріот і громадянин (до 85-річчя від дня народження члена-кореспондента НАН України Б. Й. Пташника) - Кушнір, Р.М.; Пелих, В.О.; Симотюк, М.М. (Вісник НАН України, 2022)
Статтю присвячено 85-річчю від дня народження відомого українського математика, автора фундаментальних досліджень з теорії некласичних крайових задач для рівнянь із частинними похідними, лауреата премії ім. М.О. Лаврентьєва НАН України (2007) доктора фізико-математичних наук (1989), професора (1990), члена-кореспондента НАН України (2003) Богдана Йосиповича Пташника.