Енергетика України: ймовірні сценарії відновлення та розвитку - Кириленко, О.В.; Снєжкін, Ю.Ф.; Басок, Б.І.; Базєєв, Є.Т. (Вісник НАН України, 2022)
У статті розглянуто проблеми функціонування енергетики України, зокрема скрутний стан комунальної (муніципальної) теплоенергетики з урахуванням руйнування енергетичної інфраструктури населених пунктів, та завдання із забезпечення надійного енергопостачання житлових і громадських будівель в умовах воєнного та післявоєнного періодів. Наведено перелік пріоритетних наукових досліджень та науково-технологічних розробок, спрямованих на створення нової конкурентоспроможної науково-технічної продукції, необхідної в умовах воєнного стану для гарантування енергетичної безпеки й досягнення енергонезалежності країни та її регіонів.