Видатний український математик, просвітитель, педагог і організатор науки (до 150-річчя від дня народження професора В.Й. Левицького) - Кушнір, Р.М.; Петрук, О.Л.; Притула, Я.Г. (Вісник НАН України, 2022)
Статтю присвячено пам’яті українського математика, відомого своїми працями з теорії аналітичних функцій, історії математики, астрономії та фізики, громадського діяча, фундатора української фізико-математичної термінології, дійсного члена Наукового товариства імені Шевченка, доктора філософії, професора Львівського університету Володимира Йосифовича Левицького. У 1893 р. він опублікував працю з вищої математики, вперше в історії написану українською мовою. «Основоположник математичної культури нашого народу» — так сказав про Володимира Левицького математик світової слави академік Михайло Кравчук.