Вітчизняна гіроскопія на зламі тисячоліть (до 100-річчя від дня народження академіка НАН України В.М. Кошлякова) - Луковський, І.О.; Макаров, В.Л.; Новицький, В.В.; Тимоха, О.М. (Вісник НАН України, 2022)
21 грудня виповнюється 100 років від дня народження відомого математика і механіка, фахівця в галузі аналітичної механіки твердого тіла i теорії гіроскопів, лауреата Державної премії СРСР у галузі науки і техніки (1976), заслуженого діяча науки і техніки України (2003), лауреата іменних премій НАН України: імені М.М. Крилова (1987) та імені М.О. Лаврентьєва (2003), завідувача відділу аналітичної механіки Інституту математики НАН України (1965—2003), доктора фізико-математичних наук (1961), професора (1966), академіка НАН України (1992) Володимира Миколайовича Кошлякова.