Нічниця довговуха та кажан північний (Mammalia, Chiroptera) на Заході України - Покиньчереда, В.Ф.; Загороднюк, І.В.; Постава, Т.; Лабоха, М.; Покиньчереда, В.В. (Вестник зоологии, 1999)
Нові знахідки рідкісних видів кажанів на заповідних територіях Східних Карпат отримано із застосуванням ультразвукових детекторів (E. nilssoni) та хіро-птерологічних тенет (M. bechsteini). Наведено результати аналізу всіх відомих знахідок цих видів в західних областях України як в просторі, так і в часі. Сучасне поширення Myotis bechsteini пов'язано з ареалами буків (Закарпаття, Прикарпаття та Поділля), ареал Eptesicus nilssoni пов'язаний з бореальними угрупованнями Полісся й Карпат. Myotis bechsteini — рідкісний вид з відносно сталою чисельністю; Eptesicus nilssoni має стійку тенденцію до зниження населення та скорочення ареалу.