2025-02-23T02:59:14-05:00 DEBUG: VuFindSearch\Backend\Solr\Connector: Query fl=%2A&wt=json&json.nl=arrarr&q=id%3A%22irk-123456789-18908%22&qt=morelikethis&rows=5
2025-02-23T02:59:14-05:00 DEBUG: VuFindSearch\Backend\Solr\Connector: => GET http://localhost:8983/solr/biblio/select?fl=%2A&wt=json&json.nl=arrarr&q=id%3A%22irk-123456789-18908%22&qt=morelikethis&rows=5
2025-02-23T02:59:14-05:00 DEBUG: VuFindSearch\Backend\Solr\Connector: <= 200 OK
2025-02-23T02:59:14-05:00 DEBUG: Deserialized SOLR response

Трансформація хлоропластної ДНК рослин родини Solanaceae: досягнення та перспективи

Створення рослин з трансформованою хлоропластною ДНК є одним з пріоритетних напрямків у сучасній генетичній інженерії рослин, адже протягом останніх двадцяти років досягнуто великих успіхів у розробленні стратегії генетичної трансформації пластому та зроблено практичні кроки у створенні транспластом...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Матвєєва, Н.А.
Format: Article
Language:Ukrainian
Published: Українське товариство генетиків і селекціонерів ім. М.І. Вавилова 2009
Series:Вісник Українського товариства генетиків і селекціонерів
Subjects:
Online Access:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/18908
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
Description
Summary:Створення рослин з трансформованою хлоропластною ДНК є одним з пріоритетних напрямків у сучасній генетичній інженерії рослин, адже протягом останніх двадцяти років досягнуто великих успіхів у розробленні стратегії генетичної трансформації пластому та зроблено практичні кроки у створенні транспластомних рослин. Це пов’язано з низкоюю переваг, що мають такі рослини, та можливістю їхнього застосування в сільському господарстві і медицині. В огляді наведено основні досягнення у використанні різних методів (біолістична, ПЕГ-індукована трансформація та соматична гібридизація) та подано результати, отримані за створення транспластомних рослин родини Solanaceаe, стійких до біотичних та абіотичних факторів, а також рослин – продуцентів рекомбінантних білків.