Інвестиціїї в людський капітал: особливості визначення та критерії оцінки ефективності - Хромов, М.І. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Проаналізовано класичні та сучасні теоретичні засади інвестування в розвиток капіталу як засобу зростання продуктивності, підвищення доходів і створення нової вартості. Досліджено аспекти вкладень у людський капітал як особливого виду інвестиційної діяльності. Запропоновано нові підходи до визначення й оцінки ефективності інвестицій у людський капітал. Ключові слова: людський капітал, інвестиційна діяльність, критерії оптимальності, оцінка ефективності.