Определение времени образования взрывоопасной концентрации метана, выделяющегося в замкнутых объемах - Смоланов, И.Н.; Шевченко, Л.В. (Физико-технические проблемы горного производства, 2003)
Визначено час утворення вибухонебезпечної концентрації метану, що виділяється в замкнутих об’ємах (бункерах) з урахуванням фракційного складу, дифузії, сорбційних властивостей вугілля, ємності бункера, часу його заповнення та умов транспортування відбитого вугілля від масиву до сховища.