Исследование влияния высоких температур на кинетику газовыделения в углях - Стариков, Г.П.; Жеребчевский, Д.Э.; Завражин, В.В.; Шевченко, Л.В.; Мельников, Д.В. (Физико-технические проблемы горного производства, 2004)
У результаті виконаної роботи експериментально встановлений ступінь впливу температури на кінетику газовиділення з вугілля. Використовуючи зміну площі широкої лінії ЯМР спектра вугілля від температури нагрівання, отримана залежність, що характеризує глибину прогріву вугільного пласта в реальному осередку пожежі.