Про формалізацію планів дій з протидії надзвичайним ситуаціям - Яловець, А.Л. (Проблеми програмування, 2023)
Досліджується проблема формалізації планів дій з протидії надзвичайним ситуаціям. Наголошується, що традиційні плани дій є текстовими документами, які не придатні для вирішення завдань автоматизації прийняття рішень на їх основі. Наводиться формальний опис простору станів та обґрунтовується доцільність використання графу простору станів для подання електронних планів дій. На основі аналізу внутрішньої структури процесу протидії абстрактній надзвичайній ситуації виконується виявлення множини функціональних груп та їх складових операцій, з використанням яких може бути побудований довільний план дій. Здійснюється виявлення множини типів параметрів, за допомогою яких забезпечується формалізація операцій. Наводяться переваги використання запропонованої формалізації планів дій