Зміни в асортименті продукції Переяславського хлібозаводу та її реалізація в 90-х рр. ХХ ст. – перших десятиліттях ХХІ ст.
У статті особливу увагу звернено на діяльність Переяславського хлібозаводу в період становлення незалежної України та нових ринкових відносин в економіці держави від 90-х рр. ХХ ст. й до початку 20-х рр. ХХІ ст. Нашим завданням було простежити хронологію формування асортимен- ту продукції підприєм...
Збережено в:
Дата: | 2023 |
---|---|
Автор: | |
Формат: | Стаття |
Мова: | Ukrainian |
Опубліковано: |
Інститут української археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського НАН України
2023
|
Назва видання: | Сiверянський літопис |
Теми: | |
Онлайн доступ: | http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/192889 |
Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
Назва журналу: | Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
Цитувати: | Зміни в асортименті продукції Переяславського хлібозаводу та її реалізація в 90-х рр. ХХ ст. – перших десятиліттях ХХІ ст. / В. Шакула // Сіверянський літопис. — 2023. — № 2. — С. 25-29. — Бібліогр.: 18 назв. — укр. |
Репозитарії
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of UkraineРезюме: | У статті особливу увагу звернено на діяльність Переяславського хлібозаводу в період становлення незалежної України та нових ринкових відносин в економіці держави від 90-х рр. ХХ ст. й до
початку 20-х рр. ХХІ ст. Нашим завданням було простежити хронологію формування асортимен-
ту продукції підприємства у вказаний період та дослідити шляхи реалізації хлібобулочних виробів.
Цей час був складним для підприємства через зміну форми власності та глибоку загальнодержавну
економічну кризу. Мета статті полягає в досліджені процесу формування асортименту хлібобулочної продукції та мережі її реалізації колективом Переяславського хлібозаводу в період формування незалежної Української держави. Наукова новизна полягає в системному та послідовному
висвітленні процесу формування асортименту хлібобулочної продукції Переяславського хлібозаводу
та організації шляхів її реалізації в досліджуваний період. Уведена до наукового обігу інформація,
допомагає суттєво доповнити історію цього підприємства. Методи дослідження. Застосовані
методи аналізу, систематизації, узагальнення матеріалів архівного відділу Переяславської міської
ради, місцевої газети «Вісник Переяславщини» та спогадів респондентів.
Висновки. Встановлено, що в досліджуваний період освоєно виробництво більш як 50-ти видів
хлібобулочної продукції. На початок 20-х рр. ХХІ ст. асортимент Переяславського хлібозаводу налічував 38 видів продукції. Вироби ТОВ «Миза» реалізують в Києві, Черкасах, найближчих населених пунктах сусідніх областей. Підприємство змогло утримати фінансову стабільність під час тривалого карантину через поширення СOVIDу, продовжило випуск продукції та її реалізацію через торговельну мережу. |
---|