Системна екологізація будівництва на принципах сталого розвитку - Іщенко, О.М.; Баженов, В.А.; Трофімович, В.В.; Саталкін, Ю.М.; Різничок, Б.I. (Екологічна безпека та природокористування, 2008)
Системна екологізація розглядається як комплексний процес реалізації Європейських принципів і механізмів, стандартів сталого розвитку в інвестиційно-будівельній діяльності. Вирішення проблем функціональної збалансованості, еколого-інвестиційної реструктуризації, зниження ресурсо- та енергоємності, поліпшення якості готової будівельної продукції на повному життєвому (інвестиційному) циклі. У системній екологізації зацікавлені як державні органи влади, так і приватний сектор. Це потребує розробки і реалізації Загальнодержавної комплексної програми екологізації інвестиційно-будівельної діяльності за участю крупних будівельних корпорацій на принципах сталого розвитку.