Моделювання техногенно-небезпечних ситуацій з використаннями даних дистанційного зондування Землі - Вишняков, В.Ю.; Сластін, С.О. (Екологічна безпека та природокористування, 2008)
У роботі представлено метод моделювання розливів річок та водосховищ у випадку руйнування греблі. Робота проведена на прикладі водосховища ріки Тетерів м. Житомира. Отримані результати дають змогу створити інтерактивну модель прориву греблі та затоплення заплави ріки Тетерів для подальшого аналізу просторово-часових змін у зоні ризику та планування оперативних заходів щодо зменшення наслідків можливої катастрофи підрозділами МНС України.