Визначення ареалу забруднення ґрунтів від зосереджених об.єктів - Клименко, В.І.; Трофимчук, О.М. (Екологічна безпека та природокористування, 2008)
Розглянуто питання створення нової технології синтезу картографічних моделей хімічної деградації земель, що суттєво підвищить ефективність державного моніторингу деградаційних процесів земельних ресурсів, точність і достовірність оцінок якісного стану земель під час проведення бонітування ґрунтів, економічних оцінок земель і грошових оцінок земельних ділянок.