Моніторинг льодової обстановки Азовського моря з використанням даних дистанційного зондування землі (ДЗЗ) - Вишняков, В.Ю.; Можаровський, О.С. (Екологічна безпека та природокористування, 2009)
Авторами пропонуються результати досліджень та аналіз можливості використання даних ДЗЗ, що приймаються в Центрі прийому і обробки спеціальної інформації та контролю навігаційного поля (ЦПОСІ та КНП) для створення динамічних карт льодової обстановки в навігаційний, осінньо-зимовий та весняний періоди.