Теоретико-практичні основи екологічної безпеки меліорованих земель - Рибак, В.В. (Екологічна безпека та природокористування, 2009)
На основі системного підходу проведено екологічний аудит меліорованих земель сільськогосподарського призначення з метою обґрунтування екологічно безпечного їх використання: стабілізації екологічної ситуації, вирощування екологічно чистої продукції, розробки рекомендацій щодо екологічного менеджменту.