Вибір раціональної конструкції фільтрів трубчастих колодязів в залежності від гранулометричного складу сеноманського та юрського водоносних горизонтів - Маньковська, О.Ю. (Екологічна безпека та природокористування, 2010)
Розглянуто питання щодо вибору фільтрів для свердловин, які забирають воду із сеноманського та юрського водоносних горизонтів. Наведена порівняльна характеристика фільтрів, що можуть бути встановлені в даних свердловинах. Обгрунтовано вибір раціональної конструкції фільтрів.