Умови і організаційне управління процесами збалансованого природокористування на рівні регіонів і регіональних екосистем - Заграй, Я.М.; Котовенко, О.А.; Мірошниченко, О.Ю. (Екологічна безпека та природокористування, 2010)
В статті розглянуто та обґрунтовано можливість використання системного функціонально-структурного аналізу для дослідження та визначення організаційного управління процесами природокористування на рівні регіональних екосистем і їх складових. Визначені і запропоновані основні принципи застосування дослідження операцій, як методу організаційного управління, в природокористуванні.