Використання ТH FERROOXIDANS для отримання германію і галію з відвальної породи вугільних шахт Луганської області - Верех-Білоусова, К.Й. (Екологічна безпека та природокористування, 2010)
Запропоновано розглядати породні відвали вугільних шахт Луганської області як техногенні родовища германію та галію. Розглянуто можливість отримання германію та галію природним шляхом за допомогою кучного біохімічного вилуження з відвальної породи вугільних шахт, використовуючи життєдіяльність тiонових бактерій Тh. ferrooxidans.