Городища уличів у Середньому Побужжі - Кучера, М.П. (Археологія, 2017)
Розглядаються городища ІХ—ХІ ст., зосереджені в середній течії Південного Бугу, які більшість дослідників ототожнюють з літописними уличами. Аналізуються особливості геоморфологічного та топографічного положення укріплень, їх хронологія та етнокультурна приналежність, устрій способу захищеного водопостачання, особливості матеріальної культури та історична доля людності окремого історико-соціального племінного організму. Представлено реєстр улицьких городищ Південного Побужжя, укладений автором.