В. В. Лапін - визначний вітчизняний антикознавець ХХ ст. (до 85-річчя від дня народження) - Буйських, С.Б. (Археологія, 2013)
Стаття, присвячена 85-річчю видатного вітчизняного антикознавця В.В. Лапіна, це спроба скласти наукову біографію та осягнути наукову спадщину вченого.