Новобудовні експедиції у зоні спорудження Каховського водосховища - Тарасенко, І.Г. (Археологія, 2018)
Подається огляд діяльності новобудовних експедицій Інституту археології АН УРСР, які працювали у районі будівництва Каховського водосховища протягом 1951— 1955 рр. На основі матеріалів з Наукового архіву Інституту археології НАН України робиться огляд досліджених пам’яток. Подаються результати досліджень, обсяг виконаної польової роботи та об’єм введеного до наукового обігу археологічного матеріалу. Матеріали з ЦДАВО¹ України містять дані щодо підготовки до затоплення чаші Каховського водосховища.