Анализ интегральных характеристик транспорта кислорода в организме человека по данным обследований и на математической модели капиллярной сети в виде клеточного автомата - Кнышов, Г.В.; Настенко, Е.А.; Максименко, В.Б.; Кравчук, А.А. (Доповіді НАН України, 2010)
Мережу капiлярiв змодельовано за допомогою клiтинного автомата. Модель характеризується широким спектром динамiчних властивостей капiлярного кровотоку i насичення тканин киснем. У той же час усереднена величина насичення тканин киснем пiдтримується на приблизно постiйному рiвнi в широкому дiапазонi кисневої потреби тканин. Отримано досить добру вiдповiднiсть результатiв теоретичних дослiджень з емпiричними даними.