Оцінка адсорбції деяких біологічно активних сполук ентеросорбентами різної хімічної природи - Гуріна, Н.М.; Бардахівська, К.І.; Корнєєва, Л.М.; Ніколаєв, В.Г. (Доповіді НАН України, 2010)
Дослiджено адсорбцiю креатинiну, цiанокобаламiну, α-амiлази i трипсину вуглецевими ентеросорбентами АУТ i АУВМ, кремнiйорганiчним ентеросгелем та мiкрокристалiчною целюлозою. Показано, що найбiльшу адсорбцiйну активнiсть щодо вказаних бiологiчно активних сполук виявляють вуглецевi ентеросорбенти АУТ i АУВМ: близько 19 мг креатинiну, 25 мг цiанокобаламiну, 155–190 мг α-амiлази i 110 мг трипсину з розрахунку на 1 г адсорбенту.