Пам'яті професора Марека Гедля (30.06.1934-26.09.2014) - Хохоровськи, Я.; Скорий, С. (Археологія, 2015)
Восени минулого року (2 жовтень 2014 р.) на Раковицькому цвинтарі у Кракові представники польської і європейської археології з великим смутком попрощалися з професором Мареком Гедлем — видатним археологом, вченим світового рівня, який усе професійне життя пов’язав з Ягеллонським університетом. М. Гедль був наставником багатьох поколінь археологів, великим науковим авторитетом, але понад усе чесною людиною з надзвичайною індивідуальністю, з бездоганною біографією.