Проблема сезонної адаптації фінальнопалеолітичних мисливців на мамонтів Середнього Подніпров’я і нові епіграветські пам’ятки у басейні Трубежу - Нужний, Д.Ю. (Археологія, 1997)
На підставі нових матеріалів перевіряється гіпотеза про наявність кількох типів поселень фінальнопалеолітичних мисливців на мамонтів, що відрізняються як за топографією, так і за структурою та складом крем'яних комплексів. Вперше аналізується специфіка поселень весняно-літнього періоду тa модель поведінки стародавнього населення протягом цього сезону.