Особливості впливу та оцінювання адміністративних, економічних і управлінських драйверів корпоративної інтеграції промислових підприємств - Григораш, С.Ю. (Вісник економічної науки України, 2023)
У статті досліджено ключові драйвери корпоративної інтеграції промислових підприємств і розглянуто їх вплив на організаційну ефективність та конкурентоспроможність. Проаналізовано різноманітні стратегії та методи, використовувані підприємствами для досягнення успішної корпоративної інтеграції, а також визначено головні фактори, що впливають на успіх цього процесу. Проведено загальний огляд актуальних підходів і практик у галузі корпоративної інтеграції, який допоможе краще зрозуміти сутність цього процесу та забезпечить базу для подальших досліджень та розвитку стратегій управління в сучасному бізнес-середовищі. Розглянуто практичний досвід проведення корпоративної інтеграції на різних промислових підприємствах з урахуванням їхніх особливостей та специфіки галузі. Розкрито важливі аспекти, такі як вибір стратегії інтеграції, управління змінами, підвищення ефективності операцій та забезпечення підтримки співробітників у процесі переходу. У роботі пропонується глибокий та всебічний огляд сучасних підходів до корпоративної інтеграції, що може бути корисним для менеджерів, консультантів та академічних дослідників, що зацікавлені в даній темі. Подальший аналіз драйверів корпоративної інтеграції допоможе розкрити ключові фактори, які впливають на успішність об’єднання підприємств, що дозволить розробити стратегічні рекомендації для управління цим складним процесом.